Theater tussen de Schuifdeuren

 Theaterfestival Heusden-Vesting

 Nieuw!  

DE THEATER TUSSEN DE SCHUIFDEUREN PUBLIEKSPRIJS

   Zowel vrijdag als zaterdag kiest het publiek de beste artiest(en) van die dag! Die artiesten krijgen in het najaar de gelegenheid een extra optreden te geven exclusief aan de Vrienden van Theater tussen de Schuifdeuren!

       BRASS BAND DJEMBÉ-AGOGO      LEIDT U VAN LOCATIE NAAR LOCATIE                   EN ZORGT  VOOR                         EEN PORTIE PITTIGE ENERGIE                       BIJ DE OPENING!                     drie percussionisten en een blazer        als rythm-energizers

ACHTSTE EDITIE: HUISKAMERFESTIVAL IN HEUSDEN   VRIJDAG 12  APRIL & ZATERDAG 13 APRIL 2019

De achtste editie van Theater tussen de Schuifdeuren staat in het teken van jong talent. De jongste is zeventien jaar oud, zingt met een dijk van een stem. Zij loodst u in haar voorstelling door de (puber)tijd met een show waarbij humor, ontroering en verwondering elkaar afwisselen: Sofie de Bruijn. Even oud is een ras cabaretier die Maarten van Roozendaal als idool heeft:
Luuk Ransijn. Eenentwintig lentes is de country en folk zangeres die samen met haar drieëntwintig jarige partner het duo Sam & Julia vormt. Cabaretier Patrick Sytsema is vijfentwintig, terwijl de anderen allemaal late twintigers en vroege dertigers zijn. Het zeer gevarieerde programma verspreidt over de twee dagen mag er zijn. Accordeon virtuoos Sven van de Voorde staat voor het klassieke element. Mirjam van der Bogaard & Izak Boom brengen muziektheater. Twee dagen cabaret, stand up comedian, zang, klassieke muziek, muziektheater en kleinkunst.                        Stel je alvast maar voor hoe het er straks zal toegaan in de vier hele gave huiskamers in de Vesting. Gluren bij de buren blijft tenslotte leuk! 

Twee dagen cabaret, stand-up comedian, zang, klassieke muziek, muziektheater en kleinkunst

 Vrijdag 12 april

Tobi  Kooiman: Stand-up comedian

"Maakt comedy van hoog en intelligent niveau  en verpletterde de zaal met materiaal waar   menig gearriveerd stand-up comedian stikjaloers       op zal zijn."                

                   

                                 

Sam & Julia: Country & Folk      

Een akoestische gitaar, een piano, twee karakteristieke stemmen en krachtige verhalende songs. De basis-ingrediënten van country/folk van Sam & Julia.                                                 Patrick Sytsema: Kleinkunst 

Patrick Sytsema als cabaretier en theatermaker. In 2017 studeerde hij af aan de Koningstheateracademie Den Bosch met zijn voorstelling Karakterkapitaal.  Kwaliteit gegarandeerd.

                                            

Sven van de Voorde: Klassiek    

De muzikale hokjes voorbij! Klarinettist en accordeonist Sven Van De Voorde heeft een breed repertoire: van Braziliaanse Jazz tot Bach, van Musette tot Klezmer...

                                

  

Zaterdag 13 april = UITVERKOCHT!

 

Sofie de Bruijn: Singer-songwriter

Sofie de Bruijn is een 17-jarige singer-songwriter met een dijk van een stem. Deze enthousiaste en creatieve muzikante loodst u in haar voorstelling door de (puber)tijd met een show waarbij humor, ontroering en verwondering elkaar afwisselen.

 

Mirjam van den Boogaard & Izak Boom: Muziektheater

In deze voorstelling houden Mirjam en Izak zich bezig met de virtuele wereld, volle agenda's en een knagend gevoel... Een half uur vol snaren, toesten, absurdisme en rake woorden!

 Luuk Ransijn: Cabaret Pop 

 "Ik wilde altijd al ‘iets’ met theater en ‘iets’ met muziek doen! Inmiddels ben ik bezig met het schrijven van mijn tweede solovoorstelling, waarin ik muziek en theater laat samensmelten."    Anne van der Lelie & Lisa van Schagen: Fysiek cabaret

In hun voorstelling Weltschmerz doorgronden zij personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, geven ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.


Weltschmerz is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil.